Drienul

Hedenmorgen las ik op een bekende voetbalsite een ingezonden stuk. De schrijver van het ingezonden stuk, liet zijn licht schijnen  over het wel en wee binnen onze club, met name over het al dan niet aanwezig zijnde technisch beleid binnen de FC.
Het voordeel is van ingezonden stukjes over onze club, is dat onze club aandacht krijgt, goedkope reclame zullen we maar zeggen, al zal de schrijver dit anders zien of horen, toch Bert Jan, dat is toch de bedoeling.
Als je geen binding met een club hebt, is het wel gemakkelijk om dit soort ingezonden schrijven te dumpen op een regionale voetbalsite, bereik je er mensen mee, ja mij, raakt het mij, ja, niet omdat er mensen mee worden tekort gedaan, het raakt mijn club.
Ga naar een willekeurige voetbalveld, waar je mensen bij elkaar drijft in een kantine, onder het genot van een glas bier, hoor je wel eens verhalen, sla het op en als je dan de volgende ochtend niets te doen hebt, maak er een verhaal van.
Ik lees elke dag verslagen, ingezonden stukjes, oproepen tot wedstrijden op deze voetbalsite, omdat ik het leuk vindt en het mij interesseert.
Binnen alle clubs spelen zaken, ik zou zeggen, maak er een dagtaak van om over het wel en wee binnen de amateurclubs te schrijven, je raakt nooit uitgeschreven, voor de lezer is het een mooi verhaal om zijn eigen gedachten daarover te laten gaan, maar is het de waarheid?
Aan de schrijver van het verhaal over het technisch beleid de vraag, heb je met alle betrokkenen gesproken, heb je alle kanten belicht, of is het doel, om vanaf 5 meter nog te missen in leegstaande doel, want dat is nu het geval.
Afijn, de waarheid, welke waarheid?
Iedereen heeft belangen, daar zou het niet over moeten gaan, het gaat om het collectief binnen onze vereniging en ja Bert Jan, dat gaat ook binnen FC Ter Apel, niet altijd naar wens.

Joep Groenewolt

Verslag Ter Apel’96 3 – VIOS

Een prachtige zondag in mei, het zou een tekst van een lied kunnen zijn. Zonovergoten lag het kunstgras erbij toen ik ‘s morgens aan kwam fietsen bij het sportcomplex, ik twijfelde even, staat er een C junior in het doel bij het derde elftal, spelen ze tegen SVV’ 04?
Enigszins iets in de war stapte ik van mijn Batavus en ging poolshoogte nemen.
Ik trof het 3e elftal aan in een mix van STA en Kloostershirts, sponsornamen op het shirt van bedrijven die niet eens meer bestaan, haha, ook sommige shirts iets te klein, of zijn de heren gegroeid!
Afijn, nadat ik mij naast de technische staf ophield, zag ik het 3e elftal spelen tegen VIOS uut Oosterhessl’n.
De keeper van VIOS, de C junior waar ik over sprak, deed zijn best, maar kon er niet voor zorgen dat de mannen  met 0 punten weer terug moesten naar het Drentse dorp.
De ploeg speelde best goed, het spelbeeld van de Drenten zag er best verzorgd uit, effectief was het niet.
De score werd geopend door Marcel Slimbach, hij kopte raak na een prachtige voorzet. Verder zag ik ook André Loves nog scoren, wat een prachtige goal André, met links nog wel!
Een verdiende overwinning, ik meen 5-1, m’n aandacht ging zo af en toe naar andere zaken uit met dit mooie weer, tja dan is het moeilijk aandacht houden.
Een mooie zondag, daar begon  ik mee, nou het weer was prachtig, een mooie overwinning van het 3e, dus dat beloofde wat voor de wedstrijd van het eerste elftal tegen de mannen uit het Nieuw Amsterdam, Twedo.
Nadat ik weer een aantal specialiteiten van het huis had gebakken, voor de moegestreden mannen van teammanager Jan Op’ t Boom, kon ik mij zo rond de klok van 14 uur gaan richtten op de wedstrijd FC Ter Apel 1 – Twedo 1.
Het bleef bij richtten, een ding was zeker, Twedo was op alle fronten beter, voor trainer Henri Goeree een moeilijke taak om dit elftal nog een aantal punten te laten halen.
Scoren deden onze mannen niet, deze Drenten van hedenmiddag wel, 3 keer en zo ging de blauw wit formatie terug met 3 punten naar Nieuw Amsterdam.
Gezellig was het wel, zo zaten er buiten onder de overkapping aan tafel 1, een aantal prominente oud voetballers, een voetbalvrouw, een opa die volgens hemzelf heel hoog had gevoetbald in Emmercompas, op een ladder zeker, kwamen zij dan voor de wedstrijd?
Nee hoor, voor het mooie weer en de gezelligheid, en ze hadden helemaal gelijk, ik had een slechte wedstrijd van de roodzwarte formatie gezien, stonk een uur in de wind, van alle aardappels die ik had gebakken, maar een ding is zeker, gezellig was het wel en prachtig mooi weer.
Op naar de volgende mooie zondag, in mei?

Frits Frituur.

Regels betreffende het opzeggen van het lidmaatschap

Beste leden, jeugdleden, ouders van jeugdleden,

Ter informatie en voorkoming van misverstanden, bijgaand de regels betreffende het opzeggen van het lidmaatschap van FC Ter Apel ’96:

a. Wil je in het volgende seizoen (2018-2019) niet meer voetballen bij onze vereniging, geef dit dan door aan de ledenadministratie voor 15 juni a.s.

b. Zeg je gedurende het seizoen je lidmaatschap op, dan blijf je contributie verschuldigd!

c. Er kan een uitzondering gemaakt worden op punt b. als de opzegging het gevolg is van o.a. langdurige blessure, verhuizing ed. dit ter beoordeling van het bestuur.

d. Opzeggen van het lidmaatschap kan alleen bij de ledenadministratie via email ledenadministratie@fcterapel96.nl

Met vriendelijke groet,

Bestuur FC Ter Apel ’96

Oproep Scheidsrechters

Binnen FC Ter Apel ’96 hebben we een aantal verenigingsscheidsrechters, echter
door uitstroom van scheidsrechters zijn wij op zoek naar nieuwe arbiters.
Samen met enkele zusterverenigingen wordt er een pilot opgestart om meer
scheidsrechters te krijgen.
Er zullen cursussen worden gegeven in oktober en maart.
Echter daarvoor zijn wij op zoek naar mogelijke deelnemers.
Bij de vv Nieuw Buinen wordt er op maandag 14 mei a.s .om 19.30 uur een
introductieavond gehouden. Tijdens deze avond zal een docent van de KNVB een
schets geven wat je kan verwachten tijdens de cursus. Het kan zijn dat er een
betaald voetbal scheidsrechter komt als gastspreker, maar dit is afhankelijk van het
aantal aanmeldingen.
Ben jij in oktober 15 jaar of ouder, lijkt het je leuk om een keer een wedstrijd te
fluiten, meldt je dan aan om deze introductieavond bij te wonen.
Ook ouders, leiders en andere leden van FC Ter Apel 96 kunnen zich aanmelden.
Dit kun je doen door een berichte te sturen naar:
Hans de Boer
hjhdeboer@home.nl
06-31948691
Graag hoor ik spoedig van jullie.
Met vriendelijke groet,
Hans de Boer