Carnaval

Menigeen in Ter Apel en omstreken heeft weer de  carnaval achter de rug, waar drank moeiteloos wordt verorbert, de zolen onder de schoenen worden weg gedanst, althans wat voor dansen mag door mag gaan.
Voetbal is in het weekeinde ver te zoeken in Troapel, het is carnaval en niet meer dan dat!
Hoe heeft Jan Wiegers het weekeinde wel moeten doorkomen, deze krasse knar van ik denk 75, staat immers elke zaterdag en zondag al om 7 uur in de ochtend paraat voor alle voetballers en publiek, wat een opgave, wat een held, zijn kantine en zo is het!
Afijn terug naar het carnaval, is was als “anticarnavaliaan” toeschouwer van alles wat voorbij kwam, en zag bekende koppen voorbij komen, sommigen waren goed uitgedost en bijna onherkenbaar, maar werden toch herkend!
Zo kwamen de Neutn Schaait Boys voorbij, de voor mij terechte winnaars van de loopgroepen, Klaas en Anno, welke uitdossing staat jullie niet, nooit geweten dat jullie Thomas de Stoomlocomotief kenden, waren jullie de bedenkers.
Ook in het publiek bekenden, Bennie Gunnewijk, nooit geweten dat hij ook al met zo’n steek op het dak van een rijdend gevaarte heeft gestaan, het pak zal wel niet meer passen.
Ook onze hoofdtrainer, Koen Feijen was aanwezig, hij had het carnaval nog nooit gezien, enthousiast al hij is, “ volgende jaar ook zo’ n kar namens Fc Ter Apel, ik wil de prins wel zijn”, wie zijn prinses dan moet worden, mogelijk komen er verkiezingen dit jaar!
Aanmeldingen kunnen worden ingezonden, bij de redactie.
Een bestuurslid werd ook gespot, daar waar hij eerder wel verkleed ging, was hij nu toeschouwer, de vaderlijke plicht doet zijn roeping, toch Marcel.
Carnaval een geweldig fenomeen, althans voor hen die er van houden, het mag en moet ook, volgend jaar 55 jaar.
Wat een organisatie, wat een vrijwilligers, zomercarnaval volgend jaar, even de KNVB bellen, houdt men wel rekening met dit feit, kortom carnaval moet blijven in het dorp, gelegen aan de Duitse grens, 30000 toeschouwers, van heinde en ver komt men er en aanschouwt men iedereen die dit feest zo geweldig vindt en dat mag.
Volgend weekeinde gewoon weer voetballen, vlaggen, leiden, toejuichen, ergeren, lachen en mopperen.
Jan Wiegers mag z’n wekker weer vroeg zetten, hij zal ons allen weer verzorgen, in zijn kantine!

Een toeschouwer!

Comments are closed.