D2 grijpt naast kampioenschap

Afgelopen zaterdag moest het dan gaan gebeuren want de koploper Nieuw Buinen kwamen naar Ter Apel en bij winst zouden onze toppers er met de kampioenschap vandoor gaan en bij een gelijkspel of winst van Nieuw Buinen was het kampioenschap voor de oranje hemden.

Vooraf was er geen rekening gehouden dat dit de kampioenswedstrijd was omdat er nog een wedstrijd moest worden gespeeld, echter heeft de KNVB anders besloten en daardoor werd Gieten buitenspel gezet want ook die was nog kanshebber. Gieten stond namelijk 3 net als onze toppers drie punten achter op Nieuw Buinen en zou in een onderlinge wedstrijd met Nieuw Buinen nog om het kampioenschap kunnen strijden.
Nu iedereen wist dat het de wedstrijd om het kampioenschap was moesten de mannen even slikken en zag je toch dat het ineens een nog spannendere wedstrijd was.

Met een opkomst wat je normaal alleen nog bij de grote mannen van FC Ter Apel ’96 1 of bij een eredivisie nog kunt bewonderen kwamen de teams het veld op. Aansluitend een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen,die zoals een ieder weet door zinloos geweld om kwam.

Vanaf de aftrap leek er van de zenuwen geen sprake meer bij onze toppers want er werd direct de aanval gezocht. Het was aanval op aanval wat volgde met af en toe een uitbraak van Nieuw Buinen maar die konden niet echt voor groot gevaar zorgen.
Onze toppers kregen zeer grote kansen maar hij ging er maar niet in totdat Kevin Keur het op de heupen kreeg en met een wereldgoal de 1-0 binnen schoot vanuit een bijna onmogelijke hoek.
Ook na deze goal bleven onze toppers maar aanvallen maar wilde de bal er maar niet in, na twintig minuten kreeg Nieuw Buinen nog drie grote kansen maar door goed verdedigingswerk van Mark, Kevin Tieben, Quinten, Ke-Junn en Silvian en goed keeperswerk van Erik bleef het 1-0. Met deze minimale tussenstand gingen we de rust in en leek er geen vuiltje aan de lucht.

In de rust waarschuwde Mark het hele team al dat we na de rust een heel ander Nieuw Buinen zouden krijgen te zien en dat we er nog lang niet waren. Dat Mark gelijk had bleek direct na rust want nu was het Nieuw Buinen dat volop aanviel en nu kwamen onze toppers er af en toe uit met een counter. Wat betreft de kansen die uit de counters kwamen bleek ook nu dat de bal er niet in wilde.
Het grote omslagpunt in de wedstrijd was dat de bal bij een corner goed werd ingeschoten en Erik in eerste instantie nog knap redde en daarna werd de bal nog op de lijn weggehaald door Ke-Junn. Aangezien de spelers van Nieuw Buinen juichten voor een goal kwam ging de scheidsrechter verhaal halen bij de grensrechter en die stond op circa 8 meter vanaf de achterlijn en kon dus niet aangeven of de bal er wel of niet over was. De scheidsrechter besloot vervolgens om door te spelen, uit de uitspraken daarna richting de grensrechter was wel duidelijk dat de oranjehemden de reden voor de minuut stilte vooraf al weer waren vergeten. Ondanks dat het geen goal was zag je dat het spel eruit was en dat ook het zelfvertrouwen hard minder werd. In de laatste tien minuten kreeg Nieuw Buinen dan ook kans op kans en waar onze toppers de bal er net niet in
kregen ging hij er bij ons wel in. Nieuw Buinen liep dan ook uit naar een 1-4 voorsprong en won gezien de tweede helft dan ook terecht de wedstrijd en werd daarmee kampioen.

Comments are closed.