Dalen – FC Ter Apel‘96

Na de zeperd van afgelopen donderdagavond, het verlies tegen en in Weerdinge, moest Fc Ter Apel’96 vandaag haar wedstrijd spelen in en tegen Dalen.

Dalen daarentegen wilde iets goed maken, in Ter Apel werd met 5-2 verloren.
Een ding was vooraf zeker, het was prachtig voetbal weer, scheidsrechter van dienst was de heer Reints uit Onstwedde.

Dalen begon gretig aan de wedstrijd, de mannen van scheidend trainer Bert Doldersum, wilden vanaf het eerste fluitsignaal laten zien dat ze beter waren als Ter Apel en verdienden een treffer.

Dat lukte, na een gemiste bal van Mark Weinans, hieruit wist Kjetil Brand de score te openen.
Hierna ontspon een spannende wedstrijd, Ter Apel was op dat moment de betere ploeg.
In de 30e minuut, scoorde Ter Apel, een fenomenale uithaal van Heeres, liet de latere man van de wedstrijd, keeper Rick Braam kansloos.
In het verder verloop van de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd en werd er gerust met een terechte 1-1 stand.

2e helft, de helft van de strafschoppen.

In het begin van de 2e helft nam de druk toe op de helft van Ter Apel, niet dat Dalen nu geweldig speelde, slordig balverlies van Ter Apel was hier meer debet aan.
In de 56e minuut, was het door een vrije trap van Peter Harkes, vanaf de zijlijn een vrije trap, die niemand aanraakte en verdwaald in de hoek viel, 2-1.

Hierna was het weer Ter Apel, die een licht overwicht van het spel had, een aanval en een klutsbal die de hand raakte van een verdediger van Dalen, scheidsrechter Reints was onverbiddelijk en wees naar de stip.
Arjan Heeres verzuimde de bal binnen te schieten, heel Dalen prees de keeper Rick Braam, echter was het voor scheidsrechter Reints aanleiding om de strafschop over te laten nemen, na afloop was de uitleg, dat Braam te vroeg had bewogen.
Een nieuwe strafschop en Heeres mocht deze niet nemen, Sander Egbers wilde deze toegift wel klaren, echter weer een katachtige redding van Braam, voorkwam de gelijkmaker.

Even later zag Ter Apel, wederom het signaal van de scheidsrechter na een interventie van Braam, waar velen dachten aan een overtreding op hem, besliste de leidsman anders, wederom een strafschop, echter nu was het Patrick Bults, die de strafschop nam, de paal bracht echter redding, in tijds bestek van 10 minuten, 3 strafschoppen missen dan heb je niet echt recht op iets.

Ter Apel wilde de rug toch echt rechten, echter kwam bedrogen uit, de verdediging ging een op een spelen, dit was voor Dalen koren op de molen, uit een aanval werd de aanvaller van Dalen neergehaald, wederom een strafschop maar nu voor Dalen, Jelle Nikkels, deed wel wat verwacht werd en liet keeper Bergmann kansloos, 3-1, even hierna werd ook nog de 4-1 aangetekend door Martijn Verdoold.

Dalen doet door deze overwinning nog mee, ze hebben nog kansen om de nacompetitie te halen, Doldersum kennende zal hiervoor gaan.

Ter Apel is bijna kansloos voor het kampioenschap en kan zich gaan richtten op de nacompetitie, ze waren immers al de winnaar van de 1e periode.

Trainer Feijen mag gaan trainen op het nemen van strafschoppen, binnen tijdsbestek van 4 dagen, 4 gemiste strafschoppen.
WKE’ 16 kan zich normaliter nu voor gaan bereiden op het kampioenschap, de voorsprong is waarschijnlijk te groot voor hun naaste belagers, EMMS en Fc Ter Apel’ 96, Jannes kan geboekt worden!

Comments are closed.