Drienul

Hedenmorgen las ik op een bekende voetbalsite een ingezonden stuk. De schrijver van het ingezonden stuk, liet zijn licht schijnen  over het wel en wee binnen onze club, met name over het al dan niet aanwezig zijnde technisch beleid binnen de FC.
Het voordeel is van ingezonden stukjes over onze club, is dat onze club aandacht krijgt, goedkope reclame zullen we maar zeggen, al zal de schrijver dit anders zien of horen, toch Bert Jan, dat is toch de bedoeling.
Als je geen binding met een club hebt, is het wel gemakkelijk om dit soort ingezonden schrijven te dumpen op een regionale voetbalsite, bereik je er mensen mee, ja mij, raakt het mij, ja, niet omdat er mensen mee worden tekort gedaan, het raakt mijn club.
Ga naar een willekeurige voetbalveld, waar je mensen bij elkaar drijft in een kantine, onder het genot van een glas bier, hoor je wel eens verhalen, sla het op en als je dan de volgende ochtend niets te doen hebt, maak er een verhaal van.
Ik lees elke dag verslagen, ingezonden stukjes, oproepen tot wedstrijden op deze voetbalsite, omdat ik het leuk vindt en het mij interesseert.
Binnen alle clubs spelen zaken, ik zou zeggen, maak er een dagtaak van om over het wel en wee binnen de amateurclubs te schrijven, je raakt nooit uitgeschreven, voor de lezer is het een mooi verhaal om zijn eigen gedachten daarover te laten gaan, maar is het de waarheid?
Aan de schrijver van het verhaal over het technisch beleid de vraag, heb je met alle betrokkenen gesproken, heb je alle kanten belicht, of is het doel, om vanaf 5 meter nog te missen in leegstaande doel, want dat is nu het geval.
Afijn, de waarheid, welke waarheid?
Iedereen heeft belangen, daar zou het niet over moeten gaan, het gaat om het collectief binnen onze vereniging en ja Bert Jan, dat gaat ook binnen FC Ter Apel, niet altijd naar wens.

Joep Groenewolt

Comments are closed.