Eerste oliebollentoernooi een succes!

Afgelopen zondag was er dan het eerste oliebollentoernooi, een mixtoernooi in de zaal van de senioren, de vrouwen en de A- junioren.
Wat opviel aan het begin van het toernooi, dat er leden waren die zich wel hadden opgegeven, maar gewoon wegblijven, diegene die dit betreffen, zorg ervoor dat je in ieder geval zoveel fatsoen hebt om je af te melden, er zijn vrijwilligers die het voor jouw doen, gewoon wegblijven is zo goedkoop en past toch niet bij de cultuur van deze club, verbeter dit dus!

Nadat de organisatie de teams weer opnieuw had ingedeeld kon het toernooi aanvangen, er werden wedstrijden van 12 minuten gespeeld, er werd voortreffelijk geleid door een drietal scheidsrechters, Jan Bijkerk, Bert Riemeijer en Bert Rossing.

Ik heb prachtige acties voorbij zien komen, vanuit de plek die Ben Zuidinga in gedachten had, hij moest jammer genoeg zich met griep afmelden.

Een prachtige Messi actie van Kim Riemeijer deed Johan Berendsen kansloos, maar ja als je ook nooit in het doel staat wil dit al snel, maar je uit laten spelen door het andere geslacht op die wijze, poehpoeh!

Een fantastische goal van ene heer Buining, ja,ja de voorzitter hemzelf deed ook mee, toen ik hem tegen kwam, dacht ik eerst dat hij in het gips zat, volgens mij hebben zijn benen nog nooit de zon gezien, echter deed hij met zijn goal mij enorm verrassen, toppie Jan.

De heer Ben Scholte, hem heb ik ook voorbij zien komen, alhoewel, hij lag meer op de grond als dat hij voetbalde, bij elke actie die hij wilde maken struikelde deze akkerbouwer, was dit nou tekort aan conditie, geen voetbal vermogen meer, afijn wat wel weer klasse is, dat ook deze bestuurder van de partij was en daar ging het toch vooral om, het jaar afsluiten en plezier maken.

Wederom een verrassende keeper, vroeger zag ik hem vaak in de spits in het eerste van STA, altijd leunen en zijn tegenstander het moeilijk maken, Dick Bunt.
Deze man maakt een 2e carriere door, Gerdo zijn vervanger in het 3e elftal, nou deze Dick kan voortreffelijk keepen, werkhandschoenen aan, of zijn het wel keeperhandschoenen, maakt ook niet uit, hij pakt alles, werkelijk waar, alleen niet met zijn handen, hij doet bijna alles met zijn voeten of benen, prachtig om dit te zien, ga zo door Dick, je kunt nog jaren mee!

Ik kwam nog een verrassing tegen, toen ik ’s ochtends naar de sporthal ging, zag ik een kleine mannetje met een klein snorretje tegen een lantaarnpaal aan staan, hij was zich aan het warm lopen en was bezig met rekken, toen ik om keek was het Harm de verzorger, gedreven als altijd, dik boven de 60, enorm fanatiek.
Ik zag hem in de zaal een actie maken, waar menig voetballer van Ter Apel nog qua effectiviteit iets van kan leren, het doelpunt die hij hieruit scoorde, kreeg van het publiek bijval, de handen gingen voor deze man en terecht, op elkaar!

Je kunt alle voetballers wel dingen aanleren, maar dat betekent niet dat je een toernooi in de zaal dan ook uit kunt voetballen, hij speelde in het team genaamd “Veendam”, mogelijk dat dit voor hem zo tegenviel dat hij moest stoppen, maar Loek Swarts zijn voetbaltalenten ontbraken op deze zondag.

Afijn, in de finale was het Fc Groningen tegen Vitesse, vooraf was Vitesse getipt als winnaar, met een voorzitter in je gelederen, dan zou het toch moeten kunnen.
Lang bleef het de Frits van Turenhout stand op het bord, 0-0, tot 3 minuten voor tijd deze zelfde voorzitter zijn ogen niet kon geloven, volgens hem een scheidsrechterlijke dwaling, maar de 1-0 van Fc Groningen was een feit, dat het later nog 2-0 werd maakte niet eens zoveel uit, de welverdiende bokaal van vandaag, een “enorme”hapjesschaal kon worden uitgereikt worden aan mannen en vrouw.

Het toernooi was hiermee voor 2012 verleden tijd, de organisatie krijgt een dikke 9 voor alle voorbereiding en de verleende diensten, het verblijf in de sporthal in Ter Apel was ook weer als vanouds, goed dus!

Volgend jaar zal er wederom een soortgelijk toernooi worden gehouden, ik heb al weer een datum voorbij horen komen, 29 december 2013, mogelijk tot dan, en eeeeehhhh, bij opgave ook komen, of ………….. vroegtijdig afzeggen!!!!

Een aanwezige.

Comments are closed.