Fc Ter Apel ’96 terug in de 3e klasse

Fc Ter Apel ‘ 96, heeft het seizoen onder scheidend trainer Rik Udema, succesvol afgesloten, promotie naar de 3e klasse is sinds afgelopen zondagmiddag een feit. De ploeg van Udema, speelde de thuiswedstrijd tegen v.v. Sweel, in Zweeloo waren de Terapelers ook al de zegevierende ploeg, 0-4.

 Het weer in Ter Apel was natuurlijk fantastisch, trainer Ribberink van Sweel stond voor een moeilijke opgave, daarbij ook nog eens gehinderd door een aantal blessures van bepalende spelers, wist hij dat dit de mogelijke degradatie zou gaan betekenen voor de mannen uit Zweeloo.

Vanaf de aftrap was het direct duidelijk dat wederom Ter Apel, de bovenliggende ploeg was, de fantastische weersomstandigheden waren ook vertragend, immers op kunstgras is het dan altijd extra warm, de spelers hadden zichtbaar last van de warmte.

Het duurde tot in de 25e minuut van de eerste helft voordat de supporters van Ter Apel op hun wenken werden bediend, een goede aanval vanaf links door een sterkspelende Daan Stam werd door Joey Huizingh goed afgewerkt, 1-0.
vv Sweel wilde wel maar het werd op alle fronten afgetroefd, de verdediging van Ter Apel werd niet echt op de proef gesteld, makkelijk uitverdedigen onder aanvoering van het centrale duo Jalving/Herbers bij Ter Apel leidde ook de 2-0 in, wederom was het Daan Stam zelf die een fantastische passeeractie goed afrondde en keeper Reuvers van Sweel kansloos liet.
In de 2e helft was het beeld het zelfde als in de eerste, Sweel had zich ogenschijnlijk al neergelegd bij de naderende degradatie, veel verder al de middellijn kwam men niet meer, een aantal plaagstootjes werden nog uitgedeeld, echter stond keeper Brian de Jonge op de goede plek, Wouter Heslinga, de centrale middenvelder van Ter Apel, bracht in de 53e minuut de stand op 3-0.
In de 84e en 85e werd er nog door Ter Apel gescoord en werd het verschil op 5 gebracht, eerst was het wederom Daan Stam die goed afwerkte, daarna was het invaller Jeroen Schoonbeek die de eindstand aantekende, 5-0
Tot in de late uurtjes werd in Ter Apel feest gevierd, zowel het eerste, tweede als het 3e elftal waren gepromoveerd, een unieke gebeurtenis in het kloosterdorp, de Kanaalstreek kan zich volgende seizoen gaan opmaken voor een aantal derby’s, Titan uit Nieuw Weerdinge is nog in de race voor promotie naar de 2e klasse, echter mocht dit niet lukken, staan voor Ter Apel de wedstrijden tegen Stadskanaal, Musselkanaal, CEC en Titan mogelijk op de rol, hopende op een goede hand van indelen door KNVB.
door Joep Groenewolt.

Comments are closed.