FC Ter Apel ‘ 96 – WKE ‘16

door Joep Groenewolt

WKE’ 16 dendert door naar de 2e klasse, Fc Ter Apel’ 96 gaat verder in de nacompetitie.

Werkelijk een “oranjelegioen” streek gisteren neer op sportpark ‘ t Heem in Ter Apel, de meegereisde supporters van WKE ‘ 16 zagen hun ploeg winnen en vierden hun welverdiende kampioenschap.
WKE ‘ 16 maakten er een spektakel van, de supporters moedigden hun mannen aan en dat deden ze prima, vuurwerk en rookbommen, toeters en trommels, geweldig hoe deze supporters zich voorbereid hadden, 5 supporter bussen waren vol, ze maakten er een groot feest van en het mag gezegd worden, ze waren sportief en geweldig, wat een show gistermiddag in Ter Apel, het feest mocht en mag gevierd worden.
Dan de wedstrijd, Fc Ter Apel en WKE lieten duidelijk zien, dat nummer 1 en 2 elkaar wilden bestrijden, het was een sportieve wedstrijd onder leiding van de teveel op afstand beslissende scheidsrechter Koops.
Koops had geen moeilijke middag, echter waren er met name voor Ter Apel, wel een aantal cruciale beslissingen, die niet in het voordeel waren van Ter Apel.
De eerste helft waren er aan beide zijden kansen, zo kreeg Jordy Weggemans een grote kopkans, hij raakte de bal niet geheel goed met zijn hoofd en kon Wim Kok, de sluitpost van WKE opgelucht ademhalen, normaliter had dit een goal moeten zijn voor de mannen van Feijen, aan de andere kant werd een ingekopte bal, door keeper Bergman van Ter Apel, goed gepareerd en kon met 0-0 worden gerust.
Officieus was WKE natuurlijk al kampioen, Ter Apel zou kampioen kunnen worden, maar dan had het met 17-0 moeten winnen, niet realistisch natuurlijk.
Officieel werden kampbewoners kampioen, in de 2e helft was het Harold Wolters die WKE’16 naar de einduitslag schoot, 0-1.
De 1-1 werd gemaakt, echter wilde scheidsrechter Koops hier niet van weten, als de beste man, gewoon zijn positie genomen had naast de muur, had hij zelf kunnen constateren, dat er van buitenspel totaal geen sprake was, nu nam hij het advies van de grensrechter van WKE ‘ 16 over en ging de 1-1, niet door.
Niemand maalde erom, ja Ter Apel misschien, Feijen zijn formatie liet ook vanmiddag weer zien, dat het 2e klasse waardig is, aanstaande zondag 2 juni 2019, komt het Friese Oldeholtpade naar sportpark ‘ t Heem, een onbekende ploeg, echter heeft de roodzwarte formatie voldoende vertrouwen kunnen tanken, uit de geleverde prestatie van afgelopen seizoen, de selectie kent geen schorsingen, dus hopelijk kan Feijen en zijn selectie aanstaande zondag de eerste ronde doorkomen van de nacompetitie.
Volgend seizoen wordt de selectie van Feijen versterkt, Daniël Manning komt van hoofdklasser Hoogeveen, terug naar Ter Apel, Manning is natuurlijk met zijn 34 jaar een ervaren kracht en nog altijd een hele goede voetballer, Ron Kuper komt ook vanuit het 3e elftal weer aansluiten, ook hij heeft veel ervaring, van beide mannen wordt veel verwacht, zij kunnen hopelijk de jonge selectie een enorme boost geven.
Fc Ter Apel’96 kan terugkijken op een geweldig seizoen, alles ging boven verwachting, wie weet wat de nacompetitie nog gaat brengen, eerst aanstaande zondag maar eens afwachten, de Friezen zijn gewaarschuwd,
WKE ‘ 16, wordt namens Fc Ter Apel ‘96 gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap 2018-2019 en wenst hun succes in de 2e klasse.

Comments are closed.