FC Ter Apel ’96 trekt in kampioensduel tegen ZBC aan langste eind (met fotoreportage)

TER APEL – FC Ter Apel ’96 2 pakte zondag het kampioenschap in de derde klasse G. Thuis werd kampioensconcurrent ZBC 2 met maar liefst 4-1 naar huis gestuurd. De ingehuurde ‘platte kar’ werd aan geslingerd om vervolgens de welbekende kampioensronde door het dorp te maken.

Door: Tom Meijers

Spandoeken, rooksignalen en vuurwerk. Nee, niet Ajax werd kampioen, maar het tweede elftal van FC Ter Apel ’96. Een groepje luidruchtige ‘hooligans’ werd gesignaleerd aan het kunstgrasveld in Ter Apel. Met gashoorns, toeters en een goed geschraapte keel schreeuwde de T-side van Ter Apel hun ploeg met veel lawaai naar het kampioenschap.

Op het veld gebeurde waar iedereen met een Rood-Zwart hart op gehoopt had. Marcel Schrik opende met een vlammend schot de score. Diezelfde Schrik verdubbelde de score in de tweede helft met een soortgelijk doelpunt. Invaller Ramon Mulder zette FC Ter Apel ’96 2 met een miraculeus doelpunt op 3-0. Tussendoor scoorde ZBC nog, maar het slotakkoord was voor FC Ter Apel ’96. Arjen Norder schreef het laatste doelpunt op zijn naam.

Onder de kreet: ‘’KAMPIOENEN KAMPIOENEN OLÉ OLÉ OLÉ’’, verlieten de kersverse kampioenen achter op de platte kar het sportpark in Ter Apel.  De stembanden werden flink getest en het nodige bier gedronken. Dat werd voortgezet op het terras voor de kantine van FC Ter Apel ’96 waar een live-dj de hits door de speakers knalde. Het bleef nog lang onrustig, maar vooral gezellig op sportpark ’t Heem in Ter Apel.

De begeleiding van FC Ter Apel ’96 2 wil dan ook alle spelers, sponsoren en iedereen die heeft bijgedragen aan het kampioenschap van het tweede elftal van Ter Apel hartelijk bedanken. ‘’Zonder deze mensen hadden we het nooit kunnen doen’’, verklaarde Trijnko Uil na afloop van het kampioensduel. Zelfs de revaliderende Fré Lokken was na afloop een lach te betrappen. De man die altijd wel iets op het spel van zijn ploeg had aan te merken was alsnog erg opgetogen over het kampioenschap: ‘’Mooi hè!’’.

Response code is 404

Comments are closed

Hoofdsponsoren

Q En S   Buter nieuw   Zuidema11   HBG en   Kral Westen Nieuw   Unive Stad en Land   Phonehouse   Elling bouw nieuw   Tabak   Profi   Erdman

Archief