FC Ter Apel’96 heeft gemakkelijke middag tegen VCG.

De mannen van Appie Bruinsma konden goede zaken doen tegen middenmmoter VCG. De koplopers in klasse 5D speelden tegen elkaar, en bij winst kon de FC weer een paar plekken stijgen op de ranglijst. Trainer Appie Bruinsma toverde een verrassende opstelling uit de hoed, omdat zijn selectie voor het eerst dit seizoen geheel compleet was. Ondanks sterke optredens van Martijn Land en Kevin Bolk in de afgelopen weken, zouden beide heren op de bank beginnen om plaats te maken voor Dennis Klompmakers en Rene Trechsel die dankzij hun goede trainingsarbeid, een basisplek wisten af te dwingen. Dat Kevin toch mocht starten in de basis, was het gevolg van het uitvallen van keeper Roy Boesing, die zijn kuitspier voelde exploderen tijdens de warming up.

De roodzwarte brigade begon vel en agressief en wist direct de wedstrijd naar de hand te zetten. Met name de in bloedvorm verkerende Martijn Kuper kon keer op keer via de linkerflank opstomen en in de combinatie met Martijn Haan en Kevin Rijsnbergen voor de nodige dreiging zorgen. Tot grote kansen kwam de ploeg echter niet en moest het geduldig blijven zoeken naar de opneningstreffer. Met wat hulp van de verdediging kon Rob Lutjeboer de bal uiteindelijk over de doelman van VCG werken en kwam Ter Apel uiteindelijk op gelukkige wijze op een verdiende 1-0 voorsprong. Na deze goal kreeg Ter Apel een aantal grote kansen, maar een hard schot van Kevin Bolk, wat kopballen en een slecht uitgespeelde counter waren niet voor de mannen van Appie Bruinsma weggelegd. Het had uiteindelijk de hulp van de herfst mistral wind nodig om verder uit te lopen op VCG. Voor de zoveelste keer kreeg linksback Martijn Kuper alle ruimte om aan te leggen voor een voorzet. De bal ging echter hoog over iedereen heen, en waaide vervolgens prachtig over de aan de grondgenagelde keeper uit Geesbrug, 2-0.

Voor rust moest gelegenheidsdoelman Marcel Stoppelenburg slechts 1 keer oplettend op treden. Een lange bal viel tussen Rene Trechsel en zijn directe tegenstander. Deze was echter al in slaap gesust door de beperkte aanvalsdrang van zijn medespelers, dat hij de bal rustig in de handen kopte van de oplettende Marcel.

Na rust ging Ter Apel direct door waar het aan begonnen was, de wedstrijd domineren door vel jagen. Dit resulteerde direct in 2 grote kansen voor Ruben van Oosten. Waar hij in eerste instantie nog faalde door naast te schieten, wist hij zijn tweede mogelijkheid wel langs de keeper te schieten. Het verzet van VCG werd daardoor nog minder, waardoor de wedstrijd geheel op de helft van de ploeg uit Geesbrug afspeelde. Ter Apel creeerde nog een aantal mooie kansen, maar moest tot de 75ste minuut wachten op de 4-0 van Kevin Bolk. Alsof Henk Wijngaard in de truck voorbij kwam, sprintte hij richting een losgelaten bal van de keeper en werkte deze hard tegen de touwen.

De mooiste en misschien wel knapste treffer van de wedstrijd kwam in de laatste minuut op naam van Rob Lutjeboer. Voorafgaand aan de goal was er een bijzondere vrije trap van Kevin Bolk die de bal langs de muur heen tikte, waarop niemand begreep wat de bedoeling was. Uit de uittrap die volgde kon Jeroen Trechsel de bal voor de goal gooien op de vrijstaande Rob Lutjeboer. Op on-na-volgbare wijze kopte hij de bal naar zijn voeten en als een ware Messie schoot hij de bal ,zonder dat de bal de grond raakte, tegen de touwen.

Door de overwinning van Hoogeveen op NKVV en het gelijke spel van VEV tegen NWVV komt Ter Apel verassenderwijs op de derde plek te staan. Gezien de vertoonde werklust in de afgelopen weken niet onterecht. Volgende week wacht SETA, dat na een slechte seizoenstart iedereen deed verbazen, door koploper Hoogeveen op een dikke nederlaag te trakteren. Ter Apel kan de borst dus nat maken en zich weer opmaken op een pittige wedstrijd waarbij de mouwen weer omhoog gestroopt moeten worden.

Bugs B.

Comments are closed.