FC Ter Apel’96 verslaat CEC

.Om enigszins aansluiting te houden bij de waarschijnlijke kampioen WKE, deed Ter Apel wat het moest doen, namelijk winnen.

Onder leiding leiding van scheidsrechter Hooge, werd op een niet al te best veld begonnen, CEC speelde vanaf het begin af aan enkel en alleen de lange bal, ze wilden de technische ploeg van Feijen hiermee uit hun spel halen.
Fysiek is de ploeg van scheidend trainer van Oosten optisch sterk, maar gebruikt daar ook veel overtredingen voor die soms verder reiken als de rand.
Scheidsrechter Hooge moest hierbij enkele malen corrigerend optreden, echter waren er meerdere beslissingen discutabel.

Al na 2 minuten kwamen de Kloosterdorpers al op voorsprong, een prima voorzet van Patrick Bults werd iets gelukkig afgerond door Arjan Heeres, 0-1.

CEC werd daarna iets scherper en beter, een corner voor CEC, Michel Kingma kon ongedekt beheerst in worden gekopt, 1-1.
CEC putte kracht uit deze goal en bleef aandringen naar de voorsprong, daartoe kreeg het een grote mogelijkheid, Kok de spits werd onderuit getrokken in de 16 meter, Hooge wees onverbiddelijk naar de stip, echter keerde Bergman, de keeper van Ter Apel, deze mogelijkheid voor CEC.

Ter Apel kreeg nog een aantal mogelijkheden, Sander Egbers de man met zijn ziedend schot probeerde het 2 maal uit een vrije trap, de eerste belandde op de lat, wanneer de aanvallers van Ter Apel scherper waren geweest was daar uit gescoord, zijn daarop gegeven vrije schop was het wel raak, steenhard schoot hij de 1-2 binnen.

Vlak voor rust werd terecht een vrije schop toegekend aan CEC, de lange öhoek werd gekozen, Bergman de sluitpost van Ter Apel, leek niet geheel kansloos, echter was zijn inzet niet toereikend, 2-2 was een feit, met deze stand werd gerust.

2e helft.

De 2e helft bestond meer uit een foutenfestival, dan uit goed voetbal.
Eerst werd uit een scrimmage, enkel en alleen geconstateerd door scheidsrechter Hooge, een handsbal door Weggemans, Mark van den Berg wist wel raad met dit buitenkansje, vanaf de stip faalde hij niet, 3-2 voor CEC.

3 minuten daarna was het al weer 3-3 , uit een vrije trap, stond verdediger en aanvoerder Jalving helemaal ongedekt achter de laatsten van CEC, hij rondde dit buitenkansje beheerst af, 3-3.
Feijen de trainer zag zich genoodzaakt te gaan wisselen, achterin ging hij 1 op 1 spelen en bracht Bart Huizingh.
Huizingh bleek even later van grote waarde te zijn, hij is een voortreffelijk aanspeelpunt, zijn op maat gegeven kopbal, was een prooi voor Arjan Heeres, hij raakte de bal op een voortreffelijke manier, met links boven in de kruising werd de 3 – 4 aangetekend, een prachtige goal, de winnende zo leek later.

De neutrale toeschouwer kreeg uiteindelijk een spannende wedstrijd te zien, waarbij Ter Apel de meest gelukkige was, een gelijkspel zou terecht geweest zijn, op basis van het getoonde spel, echter zijn er voetbalwetten, bovenin heb je meer geluk als onderin.

De mannen van Feijen, waren even gelukkig in de kleedkamer, WKE stond nog gelijk, echter bleek even later dat Meertens zijn ploeg toch de 3 punten had meegenomen naar Emmen,,
WKE ‘ 16 blijft daardoor op 4 punten staan, wie weet waar deze competitie de beslissing gaat vallen, mogelijk in Ter Apel, of toch nog eerder, afwachten dus.

Comments are closed.