Hitte en slijtageslag brengen Fc Ter Apel’96 ronde verder

door Joep Groenewolt.

Pfhhhh, moet menigeen gedacht hebben, wat een hitte, niet altijd even goed voetbal en Fc Ter Apel’96 wel een ronde verder.

Het Friese Oldeholtpade, onder de rook van Wolvega, slechts 1019 inwoners, was vanmiddag de tegenstander in de eerste ronde van de nacompetitie.
De Friezen waren naar het Groninger land gekomen, met velen, vuurwerk en rookbommen en een fanatieke supportersgroep.
Onder leiding van scheidsrechter Schepen en zijn neutrale assistenten werd aangevangen, Ter Apel kreeg in de eerste minuut al een levensgrote kans, Seigers faalde.
Daarna was het 20 minuten Oldeholtpade, ze bluften en waren brutaal, de verdediging van Ter Apel zagen er niet goed uit, Wilco Elshof de spits en gevaarlijkste man van de Friezen, liet de 0-1 aantekenen, verdediger Jalving had alleen zijn schaduw gezien, keeper Bergman was kansloos.
De 0-1 was schijnbaar een verlossing voor de roodzwarten, een minuut later was het alweer 1-1, waar menigeen aan buitenspel dacht was het de onafhankelijke assistent die door liet spelen, Heeres de jonge aanvaller liet de 1-1 aantekenen.
Daarna was de eerste helft Ter Apel’96 de beste ploeg, geroutineerd bleef de ploeg van Feijen voetballen, Schoonbeek tekende voor de de 2-1 en op slag van rust was het Veninga die met het hoofd uit een corner de 3-1 op het scorebord liet aantekenen.
Met deze stand werd er ook gerust.
Wedstrijd op z’n kop.
Wie ingezet had op een gelijkspel, had een grote som geld gewonnen, Oldeholtpade liet zien dat ze nog niet verloren hadden, of was het Ter Apel nu, die dachten dat ze er al waren?
Mogelijk het laatste, niets lukte meer bij de formatie van Feijen, de laatste stond dan ook  machteloos te kijken, alles wat hij coachte mislukte, niemand maar dan ook  werkelijk niemand van de formatie van Feijen haalde de 2e helft een voldoende.
Het was wachten op een aansluittreffer, die kwam er in de 72e minuut, een aanval over links werd slecht verdedigd, maar voortreffelijk afgewerkt, 2-3.
Van goed voetbal was van beide zijden geen sprake de 2e helft, in de 92e minuut was een lange hoge bal de aan en inleiding van de 3-3, verdediger Arjen Heidekamp leek de bal simpel te kunnen wegwerken, echter mistte hij de bal glansrijk, de reeds uitgekomen Bergman werd simpel uitgespeeld en de 3-3 stond genoteerd op sportpark ‘ t Heem.
Scheidsrechter van Schepen besloot voor het einde van de wedstrijd te blazen en een aanvang te maken met de noodzakelijke verlenging van 2 x 15 minuten, eer hij daarmee kon beginnen stuurde hij aanvoerder Elshof volledig onnodig van het veld, de uitleg was de man in het zwart, zo bleek later, de aanvoerder had al geel op zak maar provoceerde Veninga door met zijn hoofd tegen die van Veninga te stoten, cruciaal, zo bleek later.
Verlenging.
Alles wat niemand wilde, een verlenging, van mooi voetbal was geen sprake meer, de Friezen waren immers al in ondertal, maar zagen de verdediger, de kleinste man van het veld ook nog eens gaan, met 2 keer geel, 11 tegen 9, appeltje eitje, zegt men dan!
Nou dat laatste was geheel niet het geval, Oldeholtpade was strijdbaar en fysiek de betere ploeg, ook met 9 man.
112 e minuuut.
Een lange pass van Ter Apel, leidde de 4-3 in , de keeper van de Friese formatie liet de bal los, A junior Dennis Fecken was er als de kippen bij, in een leeg doel schoot hij de overwinning raak, 4-3.
Na 120 minuten was het afgelopen, Ter Apel ‘96 naar de volgende ronde, het kan op 10 juni 219, pinkstermaandag aantreden tegen Dalen, plaats van handeling is nog niet bekend, aanvangstijd 14.00 uur, op neutraal terrein.

Comments are closed.