Aanmelden

Aanmeldformulier

Downloaden (PDF, 128KB)

Welkom bij FC Ter Apel ’96!

Hartelijk welkom bij voetbal vereniging FC Ter Apel 96. Wij zijn in 1996 opgericht door een fusie van de verenigingen STA en ’t Klooster. Uw kind wil graag op voetbal. Dat vinden we erg fijn.

Omdat het best lastig kan zijn om te weten hoe alles werkt binnen een vereniging, wat er verwacht wordt welke regels er zijn etc., hebben wij deze informatie beknopt voor u samengevoegd.

De vereniging doet z’n best om alles zo goed mogelijk te regelen voor de voetbalsters en voetballers: we regelen trainers, zorgen voor de aanmelding bij de KNVB, regelen wedstrijdleiding, zorgen voor shirts etc. Daarnaast zijn er zaken die per team geregeld moeten worden.

Welke afspraken maken we voor de trainingsavonden:

 • Op de trainingsavond is elke speler 5 minuten voor aanvang van de training in sport kleding aanwezig op het veld. Hij of zij meldt zich bij de trainer.
 • Wanneer uw dochter of zoon niet kan trainen, wordt dit uiterlijk 2 uur van te voren aangegeven bij de trainer. Het nummer van de trainer wordt aan het begin van het seizoen verstrekt.
 • Alleen tijdens de laatste 10 minuten van de training kunt u kijken bij de training van uw zoon of dochter.
 • Op het eind van de training helpt uw kind met het opruimen van de gebruikte materialen (indien nodig)
 • Na de training haalt u uw dochter of zoon weer op van de training. Indien gewenst kan er even kort met de trainer gesproken worden over hoe de training was.

Welke afspraken maken we voor de wedstrijd dagen:

 • Bij een thuis wedstrijd verzamelt iedereen zich een half uur voor aanvang van de wedstrijd bij de kantine van FC Ter Apel ‘96
 • Er wordt gezamenlijk omgekleed. (NB: het is niet toegestaan foto’s te maken in de kleedkamer)
 • De trainer/leider van het team krijgt de gelegenheid om even alleen met de speler de wedstrijd “voor te bespreken”.
 • De trainer bepaalt de opstelling en de wissel. De trainer zorgt er voor dat iedereen ongeveer even veel speelt.
 • Na de wedstrijd wordt er weer gezamenlijk omgekleed. Indien gewenst kunnen de spelers douchen. Na het douchen en omkleden is het aan iedereen vrij om naar huis te gaan.
 • Extra bij uitwedstrijden: we rijden gezamenlijk terug naar de kantine. Daar kunnen de ouders die niet hoefden te rijden (en niet mee zijn geweest) hun kind weer opwachten.
 • De ouder die de wasbeurt heeft, neemt de vieze kleding mee naar huis en zorgt dat deze bij de volgende wedstrijd weer schoon mee gaat.

Voor de uitwedstrijden wordt er een schema gemaakt met wie er sowieso moeten rijden. De ouder(s) of verzorger(s) mogen uiteraard ook gewoon mee naar de uitwedstrijden. Wanneer u niet kunt rijden, is het aan u de taak om een vervanger te vinden.

Bij thuis wedstrijden zijn er nog een aantal zaken die geregeld moet worden:

 • Er is behoefte aan een spelleider. Een van de ouders begeleidt het spel van de kinderen. Hiervoor kunt u instructies krijgen van FC Ter Apel 96. (ook hiervoor wordt een schema uitgereikt) Het gaat alléén om de thuis wedstrijden. Dat komt neer op 1 of 2 keer per seizoen.
 • Voor de spelers is er tijdens ‘de rust’ ranja beschikbaar. Deze kan worden opgehaald bij de kantine. Er is ranja voor de spelers van FC Ter Apel ’96 en voor de tegenstander. Eén van de ouders haalt de ranja op en zorgt er voor dat beide team de ranja krijgen. Bij het verlaten van het veld wordt er gekeken of de bekertjes van het veld zijn. Zo houden we ons sportpark samen schoon.

Naast deze zaken willen we nog 2 zaken aangeven:

 • Voetbal is een sport waarbij veel plezier gemaakt wordt. De kinderen spelen buiten, met elkaar en bewegen. Dat is erg fijn. Zorg er voor dat u als ouder(s) / verzorger(s) dit stimuleert. Moedig de kinderen positief aan, dat maakt de spelvreugde alleen maar groter.
 • Wilt u niet roken langs de kant van het veld?

 

We realiseren ons dat het lijkt dat er best veel ‘moet’. U zult merken dat het uiteindelijk om kleine zaken gaan die er voor zorgen dat uw kind met veel plezier kan voetballen.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u dat aangeven bij de trainer of bij de coördinator van het team van uw dochter of zoon.