Ter Apel met beide benen op de grond

Na de nederlaag tegen koploper Hoogeveen moest er afgelopen weekend aangetreden worden tegen NWVV dat evenveel verlies punten kende tot op dat moment. Bij winst liep de roodzwarte brigade verder uit op de grote middenmoot, maar bij verlies kwam NWVV langszij op de ranglijst. De dag begon echter niet veel belovend met het afzeggen van spits Rob Lutjeboer en de in vorm verkerende Martijn Kuper, die wegens een hersenschudding de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Ook kon trainer A. Bruinsma niet beschikken over verdediger Martijn Land die door werkzaamheden moest afzeggen voor de clash met buurman NWVV. Troosteloos als het weer afgelopen zaterdag, was ook het spelbeeld van de Ter Apelers, die na 90 minuten spelen naar huis konden met een 3-0 nederlaag.

In de warming-up was al te vernemen dat het wel eens een lastige dag zou kunnen gaan worden en de jongens gelaten en mat over het veld liepen. Trainer Appie Bruinsma waarschuwde zijn jongens in de kleedkamer dat ze toch fanatieker de wedstrijd in moesten gaan, maar Ter Apel kon vanaf de eerset minuut niet veel inbrengen deze wedstrijd. NWVV daarentegen kwam goed uit de startblokken en won vrijwel elk duel. Het wist Ter Apel onder druk te zetten dankzij een goede organisatie die tot veel vertwijfeling leidde bij de spelers. Continu leek er op het middenveld een man extra te zijn, waardoor Ter Apel niet kon druk zetten zoals het altijd probeert te doen.

Het was dan ook binnen 10 minuten toen aanvoerder Goozevoort vrij werd gespeeld en een grote schietkans kreeg. Deze bal ging nog net over de goal, maar een paar minuten later was alsnog raak. Een snelle aanval over de rechterflank van NWVV werd voorgezet en kwam voor de voeten van oud FC Ter Apel speler Raymond Aardema. Raymond kapte zijn tegenstander uit en schoot met zijn rechterbeen beheerst binnen. Na deze goal bleef NWVV het betere van het spel houden en bleef het via de flanken erg dreigend. Gelukkig voor Ter Apel kreeg het geen tegentreffer meer en kwam in het einde van de eerste helft wat beter in de wedstrijd.

Na rust was er een totaal ander Ter Apel te zien. Het was veel agressiever en knokte zich goed in de wedstrijd. NWVV leek van slag en kwam in deze periode niet tot grote kansen. Ter Apel kon zich een goede dienst bewijzen door de gelijkmaker binnen te schuiven, maar de inzet van Martijn Haan ging net langs de goal. Hij werd vrij voor het doel gezet door een goede voorzet van Ruben van Oosten. Hoewel de gelijkmaker in de lucht hing, was het NWVV dat de score uit wist te bouwen. Een goede actie van Marco Kloppenburg werd tot goal gekroond dankzij een droge knal in de verre hoek van de goal. Ter Apel leek uit het veld geslagen en kreeg 10 minuten voor tijd ook nog de 3-0 en tevens de de eindstand om de oren. Een goede voorzet werd door Raymond Aardema hard tegen de touwen gekopt.

Ter Apel kon zichzelf een goede dienst bewijzen, maar leek hiervan niet doordrongen. NWVV daarentegen was vanaf minuut 1 bij de les en dus ook de terechte winnaar. Komend weekend is Ter Apel vrij. De week er na treden de mannen aan tegen middenmoter Twedo. De ploeg heeft 6 punten minder, maar staat slechts 1 plek onder Ter Apel. Indien Ter Apel bij de bovenste ploegen wil blijven en de concurrentie van de middenmoot van zich af wil houden, moet er uit een ander vaatje getapt worden dan afgelopen weekend.

Bugs B.

Comments are closed.