Ter Apel met opgeheven hoofd van het veld ondanks nederlaag tegen koploper Hoogeveen

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen koploper Hoogeveen heeft het riool in Ter Apel het zwaar te verduren gehad. Menig speler heeft meermalen het toilet moeten bezoeken als gevolg van de spanning die deze wedstrijd met zich mee bracht. Ter Apel kende tot dusver een goede start in de competitie, met een knappe derde plek op de ranglijst tot gevolg. Hoogeveen dat met een duidelijk doelsaldo en puntentotaal, de onbetwiste koploper van deze competitie is. Indien Ter Apel voor een stunt kon zorgen, kon het Hoogeveen op de ranglijst voorbij en kon het officieel genoemd worden bij het rijtje ploegen, die strijden om promotie naar de vierde klasse. Ondanks dat de uitslag, 1-4, doet vermoeden dat het een makkelijk klusje was voor Hoogeveen, kon Ter Apel evengoed aanspraak maken op de 3 punten.

FC Ter Apel begon furieus aan de wedstrijd en wist binnen 2 minuten het netje te vinden. Na een prachtige combinatie tussen Ruben van Oosten en Martijn Kuper over de linker flank, werd de voorzet van Ruben vlak voor het hoofd van Rob Lutjeboer weggetikt door de uitstekende doelman van Hoogeveen. De bal kwam echter voor de voeten van Kevin Bolk terecht, die de bal beheerst de goal in schoot. Een speler van Hoogeveen leek de bal nog te pareren op de doellijn, maar was al teveel in de voorwaartse beweging, waardoor hij de bal niet meer genoeg kon beroeren om een doelpunt te voorkomen. Vlak na deze goal was Ter Apel nog een keer dicht bij een doelpunt en dacht de begeleiding van Hoogeveen een moeilijke middag tegemoet te gaan. Helaas voor Ter Apel liep Martijn Land tegen een discutabele gele kaart aan, nadat hij op pittige wijze, een op de balgerichte tackle maakte op de middenlijn. Uit de vrijebal die volgde, was Martijn Haan zijn man volledig kwijt en kopte zijn directe tegenstander de bal hard tegen de touwen. Binnen 5 minuten stond de klok al op 1-1. De eerste  5 minuten waren direct een goede afspiegeling van de rest van de eerste helft. Beide ploegen maakten er een heus spektakel van en kregen volop grote kansen.

FC Ter Apel liet zich niet van de wijs brengen en bleef via middenvelders Kevin Rijnsbergen en Martijn Haan vrijuit voetballen. Een knappe voorzet van Rene Trechsel kwam op het hoofd van Rob Lutjeboer, maar zijn kopbal kwam in de handen terecht van de doelman. In de tegenaanval was Hoogeveen direct ook dicht bij de treffer, nadat snelle spits van Hoogeveen uit de rug van aanvoerder Bervin Wolbers wegliep en de bal hard op de lat kopte. Vlak na deze aanval werd Hoogeveen direct weer gevaarlijk na een identieke actie. Een voorzet waarbij de spits van Hoogeveen handig uit de rug van zijn directe tegenstander wegliep, maar dit maal net onder de bal doorkopte.

Na deze aanvallen werd Ter Apel weer gevaarlijk en kopte Marcel Stoppelenburg een vrijebal van Ruben van Oosten op de lat. Dezelfde Ruben van Oosten omspeelde in het strafschopgebied zijn tegenstander en vuurde de bal op de goal af. Helaas wist een speler van Hoogeveen de bal van de achterlijn af te plukken, waardoor de stand na een half uur spelen nog steeds op 1-1 bleef staan.

Na een half uur spelen een identieke situatie, maar dit keer voor de goal van Roy Boesing. Hoogeveen dacht al aan een goal, maar Martijn Land gaf zijn keeper goed rugdekking en schoot de bal voor het passeren van de doellijn weg richting de zijlijn.  Hoogeveen bleef vlak voor rust aandringen en schoot nog eens hard op de paal. Vlak voor het rustsignaal was het dan toch raak en kon Ter Apel met een kater de kleedkamer in. Ter Apel aanvoerder Bervin schreeuwde zijn mannen naar voren, maar de vermoeide mannen van Appie Bruinsma namen dit signaal niet allemaal over, waardoor Hoogeveen ineens alle ruimte had om via de flanken aan te vallen. De voorzet van de rappe Hoogeveen speler, werd knap binnengegleden en zo stond Hoogeveen vlak voor rust op een 2-1 voorsprong.

Na rust kreeg Ter Apel binnen een minuut een vervelende tegenslag. Een mislukte voorzet Hoogeveen stuiterde raar op tegen de hand van laatste man Marcel Stoppelenburg. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. Hoogeveen wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal onberispelijk binnen.

Ter Apel was even de weg kwijt en Hoogeveen kreeg de tijd om rustig de organisatie weer neer te zetten. Het bleef van beide kanten even rustig qua kansen.

Appie Bruinsma probeerde de wedstrijd te kantelen door drie verse krachten in te brengen en het laatste half uur 1 op 1 te gaan spelen. Het was eerst even zoeken naar de juiste positionering van iedereen waardoor Hoogeveen gevaarlijk worden via een hard afstandschot in de handen van Roy Boesing. In de tegenaanval was het bijna raak voor de Ter Apel. Aanvaller Ben Zuidinga die sinds Tiendeveen niet meer in actie was gekomen passeerde zijn directe tegenstander en wist de vrijstaande Ruben van Oosten te vinden. Hij wist deze kans echter niet te benutten waardoor Ter Apel opnieuw op zoek moest naar de aansluitingstreffer. Een minuut later  was er een prachtige pass van Ruben van Oosten die op de borst terecht  kwam van Ben Zuidinga die de bal mee nam richting de goal. Het harde schot spatte echter uiteen op de paal, waarna Ter Apel via Martijn Haan direct nog een keer de aanval kon opzetten. De 1-2 met dezelfde Ben werd echter nog een keer tegen de paal aangeschoten door Martijn Haan, waardoor Ter Apel binnen 5 minuten 3 grote kansen op de aansluitingstreffer zag mislukken.

Hoogeveen probeerde de ruimte die het kreeg, na de aanvalsdrang van Ter Apel, om te zetten in snelle counters. Roy Boesing moest nog 2 keer moest optreden na afstandsschoten van de sterke aanvoerder van Hoogeveen, maar  8 minuten voor tijd was alsnog raak voor Hoogeveen. Ter Apel speelde op de helft van Hoogeveen, maar een snelle counter werd door de rappe buitenspelers van Hoogeveen toch tot goal bekroond, waardoor Ter Apel de genade klap kreeg. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg Ter Apel nog wat kleine kansjes, maar was het niet meer in staat om nog voor groot gevaar te zorgen. Ter Apel had zich helemaal leeg geknokt in de strijd voor een goed resultaat tegen Hoogeveen.

Ondanks de 1-4 nederlaag kon Ter Apel toch terugkijken op een goede middag. Het is totaal niet weggespeeld tegen het sterke Hoogeveen, en heeft het zelf enorm veel kansen gehad op een goede afloop van deze wedstrijd. Hoogeveen leek echter niet wakker te liggen van de kansen van Ter Apel en bleef steeds de voetballende oplossing zoeken, waardoor het liet zien een echte kampioenskandidaat te zijn. Volgende week staat weer een topper op het programma. De nummer 4 Ter Apel en nummer 5, buurman NWVV strijden om de aansluiting bij de bovenste plekken in deze klasse.

Bugs B.

Comments are closed.