Verslag Ruinen – FC Ter Apel ‘96

Ter Apel ‘96 blijft op ramkoers.

De formatie van Koen Feijen, de  oefenmeester uit Sleen, blijft meedoen in de titelrace in de derde klasse C van het zondagvoetbal.
Vanmiddag werd gewonnen in en van Ruinen, 0-3.

De eerste helft was, het aanzien zeker waard, hoofdrollen waren voornamelijk weggelegd voor beide keepers van beide ploegen.
Al na 5 minuten was het Ruinen, een prima aanval belandde bij de spits van Ruinen, uit de scrimmage daarna werd daarna voor bijna leeg doel hoog over geschoten, even daarna moest wederom Rudy Bergmann namens Ter Apel redding brengen, hij stopte een 100% scoringskans met zijn voeten.
Ook Ter Apel werd gevaarlijker, zo was het Emiel Seigers die een op een mistte, de doelman van Ruinen bracht redding.
In de gehele eerste helft hadden beide ploegen zeker moeten scoren, echter scherpte ontbrak.
Ter Apel stond verdedigend absoluut niet goed, dit kwam mede doordat een aantal spelers op het middenveld en in de aanval niet hele collectief wilden of konden helpen, Ruinen had absoluut meer verdiend, echter werd met een 0-0 stand gerust.

2e helft.

Wat er in de rust gezegd is, is voor velen een raadsel geweest, wel bleek al snel dat de roodzwarten, dichter op elkaar stonden en dat ruimten beter benut werden, al na 2 minuten werd na een geweldige actie van Seigers, Weggemans gevonden, hij tekende de 0-1 aan, snoeihard werkte hij met links af.
De eerste 25 minuten van de 2e helft was Ter Apel veel beter, Ruinen had geen grip meer op Ter Apel, prachtige aanvallen werden geproduceerd, in de 63e minuut, werd Schoonbeek aangespeeld, zijn harde voorzet werd voortreffelijk afgewerkt door Heeres, 0-2.

Nekslag.

In de 70e minuut werd de altijd hardwerkende Sander Egbers aangespeeld, zijn rush tussen iedereen door was niet af te stoppen door de defensie van Ruinen, met een lange schuiver, via de paal was de wedstrijd gespeeld, 0-3.
Ruinen kreeg hierna toch nog weer een aantal kansen, de ploeg oogt goed en scherp, alleen het laatste “zetje” ontbreekt, de ploeg heeft meer in haar mars, een absolute “killer” ontbreekt, de komende wedstrijden zal de ploeg van trainer Johnny Wassenaar alle zeilen bij moeten zetten, om rechtstreekse degradatie of nacompetitie te ontlopen.

Opvallend en dat mag ook best eens gezegd worden, was het optreden van de scheidsrechter van der Singel uit Drachten, de man in het zwart, liet vooral voetballen en hield de kaarten op zak, hij voelde het spel aan en floot een uitstekende wedstrijd.

Ter Apel ‘ 96, de ploeg zag directe concurrent EMMS verliezen in Weerdinge, de andere concurrent, WKE ‘16 kon 3 punten bijschrijven, na een moeizame wedstrijd in Schoonebeek.
Het blijft ongemeend spannend in de 3e klasse C, Ter Apel ‘ 96 lijkt de beste papieren te hebben, het heeft een achterstand van 2 punten op koploper WKE ‘ 16, echter heeft de ploeg van Jouke Jan Meertens, 2 wedstrijden meer gespeeld.

Wie weet waar dit eindigt, op de laatste dag van de competitie staat gepland, Fc Ter Apel ‘96 – WKE ‘ 16, zal het dan beslist moeten worden, in het kloosterdorp hopen ze van niet, aanstaande zondag eerst maar de derby uit naar Musselkanaal, Feijen zijn formatie heeft daar iets goed te maken,  Musselkanaal nam eerder de 3 punten mee uit Ter Apel.

Comments are closed.