Verslag Ter Apel’96 3 – VIOS

Een prachtige zondag in mei, het zou een tekst van een lied kunnen zijn. Zonovergoten lag het kunstgras erbij toen ik ‘s morgens aan kwam fietsen bij het sportcomplex, ik twijfelde even, staat er een C junior in het doel bij het derde elftal, spelen ze tegen SVV’ 04?
Enigszins iets in de war stapte ik van mijn Batavus en ging poolshoogte nemen.
Ik trof het 3e elftal aan in een mix van STA en Kloostershirts, sponsornamen op het shirt van bedrijven die niet eens meer bestaan, haha, ook sommige shirts iets te klein, of zijn de heren gegroeid!
Afijn, nadat ik mij naast de technische staf ophield, zag ik het 3e elftal spelen tegen VIOS uut Oosterhessl’n.
De keeper van VIOS, de C junior waar ik over sprak, deed zijn best, maar kon er niet voor zorgen dat de mannen  met 0 punten weer terug moesten naar het Drentse dorp.
De ploeg speelde best goed, het spelbeeld van de Drenten zag er best verzorgd uit, effectief was het niet.
De score werd geopend door Marcel Slimbach, hij kopte raak na een prachtige voorzet. Verder zag ik ook André Loves nog scoren, wat een prachtige goal André, met links nog wel!
Een verdiende overwinning, ik meen 5-1, m’n aandacht ging zo af en toe naar andere zaken uit met dit mooie weer, tja dan is het moeilijk aandacht houden.
Een mooie zondag, daar begon  ik mee, nou het weer was prachtig, een mooie overwinning van het 3e, dus dat beloofde wat voor de wedstrijd van het eerste elftal tegen de mannen uit het Nieuw Amsterdam, Twedo.
Nadat ik weer een aantal specialiteiten van het huis had gebakken, voor de moegestreden mannen van teammanager Jan Op’ t Boom, kon ik mij zo rond de klok van 14 uur gaan richtten op de wedstrijd FC Ter Apel 1 – Twedo 1.
Het bleef bij richtten, een ding was zeker, Twedo was op alle fronten beter, voor trainer Henri Goeree een moeilijke taak om dit elftal nog een aantal punten te laten halen.
Scoren deden onze mannen niet, deze Drenten van hedenmiddag wel, 3 keer en zo ging de blauw wit formatie terug met 3 punten naar Nieuw Amsterdam.
Gezellig was het wel, zo zaten er buiten onder de overkapping aan tafel 1, een aantal prominente oud voetballers, een voetbalvrouw, een opa die volgens hemzelf heel hoog had gevoetbald in Emmercompas, op een ladder zeker, kwamen zij dan voor de wedstrijd?
Nee hoor, voor het mooie weer en de gezelligheid, en ze hadden helemaal gelijk, ik had een slechte wedstrijd van de roodzwarte formatie gezien, stonk een uur in de wind, van alle aardappels die ik had gebakken, maar een ding is zeker, gezellig was het wel en prachtig mooi weer.
Op naar de volgende mooie zondag, in mei?

Frits Frituur.

Comments are closed.