Sfeerverslag van FC Ter Apel’96 – CEC (door een “oud” FC Ter Apeler)

Toen mijn uitstekende chauffeur van dienst afgelopen zondagmiddag de auto op minimale afstand van de ingang van sportpark t’Heem had geparkeerd en ik uitstapte dwaalde ik in gedachten even af naar goede oude tijden die ik hier beleefd heb. Hoogte en dieptepunten meegemaakt in de periode STA/FC Ter Apel’96. Ik keek achterom en daar lag nog steeds dat vermaledijde gravelveld waarop wij toen ter tijd wel eens moesten trainen. Onder leiding van de huidige trainer van CEC. 2x op dat schoenen vretende spul en je wist weer waarom je zo snel mogelijk wou dat de training was afgelopen. Nu hebben ze een, ook door mij vermaledijd, kunstgrasveld. Er was nogal wat veranderd in al die jaren.

Wat niet veranderd was zag ik toen ik de kantine binnenstapte. Aan de lange muur zat de glorie van weleer. D’Haan, Dubben(2x), Weggemans, Bunt, Naaijer en noem ze verder maar op. Nog steeds “even” nazitten onder het genot van een BJ’tje. Al pratende over die goeie ouwe tijd ontwaarde ik achter de bar iemand die er toen ook al was. De messias van de kantine helden; Jan Wiegers. De man die als leider het voetbal altijd makkelijk maakte door steevast te zeggen “jongens gewoon eentje meer maken dan de tegenstander”. Later veranderde hij dat in “eentje meer drinken”. Dat was nooit een probleem. Jan Wiegers terug op het oude nest. Ook hij zal gezien hebben dat er op voetbalgebied wel de nodige veranderingen gebeurd en gaande zijn.

De derby van deze middag bijvoorbeeld gaf wederom aan waar het manco van CEC ligt. Scoren. Kansen van 24 karaat waren niet besteed aan de aanvallers. En de ongeschreven voetbalwet zegt dan dat de tegenstander scoort. En dat gebeurde. Een wanhoopsschot Terapeler zijde doet Gerben Springer niet beseffen dat de wind wel eens invloed zou kunnen hebben hierop. Al denkende dat hij ruim over gaat beland de bal op lat. Terug stuitende het veld in kopt de aanvaller van TA de bal richting doel. Hierbij gehinderd door John Bakker. Resultaat; strafschop tegen en rood voor John. 1-0 achter met 10 man.

De vorige keren was het resultaat met een man minder respectievelijk 1 en 3 punten. Waarbij tegen Veendam zelfs een 0-3 achterstand wordt weggewerkt. Die mogelijkheid is er nu ook, want de FC loopt vandaag de dag niet over met gogme-voetballers. CEC ontbeert die ook, maar Sander de Groot had zeker de gelijkmaker moeten maken. Dit gebeurd niet en in een tijdsbestek van 5 minuten voor en 5 minuten na rust is de wedstrijd gespeeld, 3-0. Zelfs met meer dan 40 minuten tijd zie je dat hier geen punt behaald wordt. Erger nog, de score wordt uitgebouwd. De scheids van dienst geeft een 2e strafschop, daar waar CEC er de 1e helft ook 1 had moeten hebben. Doordat de aanvoerder van TA nog staat te genieten van zijn 2e goal kan CEC toch de spreekwoordelijke eretreffer scoren.

Maar die goal wordt nog 2x uitgewist. Eindstand 6-1. Ik neem aan dat de soep van Kok niet de oorzaak was van deze nederlaag. Feit blijft wel dat in plaats van afstand genomen te hebben de degradatiestreep weer in zicht komt. Blijven trainen en niet voor elk wissewasje afzeggen. Het is tenslotte een teamsport. Vraag dat maar aan die oude rotten die vast en zeker nog aan de tafel zaten als bij het begin van de wedstrijd.

En wat Jan Wiegers betreft. De volgende keer kom ik na afloop wel even eentje drinken Jan. Als ze op temperatuur zijn tenminste.

LATER.

Comments are closed.