Bromsnor langs de velden (en in de kantine)

Enige jaren loop ik rond de velden van de fantastische club Fc Ter Apel 96, een mooie vereniging in het prachtige Westerwolde.
De laatste maanden gaat het weer goed met de vereniging, nu het ook bestuurlijk weer op de rails zit, komen de andere onderwerpen langs waar men wel weer iets van vindt, zou dit allen in Ter Apel zo zijn, nee natuurlijk niet.
Als ik in mijn dagelijkse beslommeringen van mijn werk collegae hoor praten is er bij andere verenigingen net zoveel en weinig aan de hand als bij onze Fc, maar ja mensen willen graag, veel zaken rondom het sportgebeuren negatief bekritiseren.
Het is niet voor niets, het spreekwoord zegt, de beste stuurlui staan aan wal, maar je kunt beter zeggen, dat ze langs de lijn staan als je het over het voetbal hebt.

Het vlaggenschip op zaterdag, plezier heerst er, dat is ook toch een voorname reden om sport te bedrijven, de resultaten blijven nog wat achter, de trainingsopkomst zal daar soms ook debet aan zijn, de sterren van weleer, zou oud zijn ze ook nog niet, de heren Haan en Zuidinga, kunnen niet echt het verschil maken waar men op gehoopt had.

Het 2e elftal op de zaterdag, een sterrenteam, van alles wat, maar resultaat dat is er, op het veld en de 3e helft winnen ze elke wedstrijd volgens mij, ga zo door, want ook een 2e team op zaterdag is een must.

De zondag, het eerste elftal staat verscholen onderaan, het lukt gewoon niet, de mannen zetten hun beste beentje wel voor in de wedstrijd, maar het niveau is niet 2e klasse waardig, zo eerlijk moet je gewoon zijn, Loek Swarts is echter duidelijk, hij wil proberen om deze klasse te handhaven, dat siert de man, want aan zijn contract komt een einde, ik hoop voor hem dat hij weer een mooie club tegenkomt, want dat verdient hij wel.
Een trainer is ook maar een mens, hij geeft kritiek en ontvangt deze ook, als de trainingsopkomst nu ook eens, er een was waar alle selectiespelers 2 keer aanwezig waren, dan is gerichte training ook gemakkelijker, dan ligt het niet altijd aan de trainer zijn oefenstof, ook spelers moeten eens achter de oren krabben en in de spiegel durven kijken en het niet te snel bij de trainer zoeken.

Het 2e elftal van de zondag, een prima ploeg, niet altijd goed voetbal , maar wel een gedeelde eerste plaats, een zeer fanatieke trainer, als je dagelijks op de markt staat, moet je ook wel een harde stem hebben en duidelijk zijn, nou duidelijk is deze man, prima Freek.

Het 3e elftal op de zondag, volgens mij zo ongeveer een selectie van 23 man, 3 of 4 leiders, wat een rijkdom, volgens mij staan ze in de middenmoot, ze gaan er elke week voor, winnen van de koploper en verliezen van mindere ploegen, maar dat geeft niet, ook hun derde helft is prima, dat hoort bij deze mannen, stuk voor stuk doen ze hun best en daar gaat het om.

Dan de jeugd, nou ik moet zeggen er zijn elftallen die me verrassen, maar ook ploegen waarvan ik meer verwacht had, de toekomst ziet er hoopvol uit, er lopen in Ter Apel een aantal goede jeugdspelers en die moet de club houden, daar moet de club in investeren,
Als je het dan over investeren hebt, het is prachtig om te zien, dat deze club investeert in ontwikkelen, op vrijdagavond wordt er een door de KNVB gegeven jeugdtrainer cursus gegeven, als je dan ziet hoe de opkomst en animo voor is, dan word ik een blij mens.

Oh ja, die worden vaak vergeten, alle vrijwilligers die er rondlopen, geweldig, van de kantinebaas tot de kaartverkoper, van de schoonmakers tot de jeugdleiders, van Jan Tromp tot Hans Meijering, teveel mensen om op te noemen, kortom deze vrijwilligers maken de club groot en sterk, soms is voetbal niet evident, maar de vrijwilliger, want die maakt veel dingen mogelijk, zonder hen geen voetbal.

Als laatste even het bestuur, altijd kwetsbaar en onderwerp van discussie, als het goed gaat en als het niet goed gaat, wat mij betreft heren en dames, jullie zijn goed bezig, ga zo door, jullie doen veel goed werk, ook al is dat niet altijd zichtbaar, succes!

Bromsnor.

Comments are closed.