Bromsnor rond de velden 3

Ja, ja, de kogel is door de kerk, Rick Udema, de nieuwe hoofdtrainer van Fc Ter Apel ‘96, ik ken hem nog uit de tijd, dat ik nog actief was als scheidsrechter van de KNVB, een “ieservreter”, altijd van de partij, altijd door gaan tot de laatste seconde, leefde en leeft voor het voetbal.Deze voormalige aanvoerder van Musselkanaal, zal in Ter Apel de leiding gaan overnemen van de vertrekkende Loek Swarts, waar Loek volgend seizoen aan het roer staat is nog niet bekend, voor hem hoop ik, dat het een mooie club zal zijn. Vanuit mijn positie wens ik in ieder geval, beide heren veel succes toe!

Ja en dan nog wat, oude tijden gaan weer herleven, 30 december 2012, voor alle senioren en dames en de oudste jeugd(A), is er een oliebollentoernooi, althans men tracht dit te organiseren, ik hoop dat iedereen mee kan en wil doen, lekker met elkaar ongedwongen in de zaal het jaar afsluiten, zodat diegene die ideeën ontwikkelen, hierin niet teleurgesteld raken, hopelijk kunnen we dit soort activiteiten een jaarlijkse plek gaan geven op de agenda.

Ik hoorde nog een voorbij komen, een hutspottoernooi, een gezellige dag aan het einde van de competitie, op het veld, alles door elkaar, met elkaar het voetbal seizoen afsluiten.
Bij deze bied ik mij zelf aan om dit te gaan organiseren(als dit mag?), mochten er meer mensen belangstelling hebben om daarin te ondersteunen, meld je aan bij Bromsnor.

Schrijf het alvast in Uw agenda, 10 april 2013, dan komen Hans Nijland(voorzitter Fc Grûnn) en Henk de Haan( ex prof van Grûnn en Veendam), anekdotes vertellen, uit hun voetballeven, deze avond wordt georganiseerd voor de sponsoren, leden en vrijwilligers, wil je een avond lachen, noteer dan deze afspraak in Uw agenda, nadere bijzonderheden zullen via de site bekend gemaakt worden.

Over Grûnn gesproken, afgelopen dinsdag zag ik de B1 van deze BVO tegen een elftal onder 21 van onze Fc Ter Apel ’96 spelen, het was een leuke wedstrijd waarin onze mannen strijd leverden en ten onder gingen met 2-4, leuk dat dit soort wedstrijden georganiseerd worden, onze club wordt meer en meer positief op de kaart gezet, dank aan hen die dit organiseren, dat mag ook gezegd worden.

Triest was natuurlijk afgelopen weekeinde, geen voetbal omdat het weer mis is gegaan in het voetbal, een grensrechter die letterlijk wordt doodgeschopt, agressie op en rond het veld, je leest het steeds vaker.
Wij als club, bestuur en leden, moeten er voor zorgen dat voetbal plezier moet en kan zijn, ouders,leiders, trainers en ander vrijwilligers, zorg voor elkaar, beslissingen worden elke wedstrijd genomen, ook verkeerde.
Scheidrechters en grensrechters zijn mensen die vrijwillig hun tijd besteden aan hen die graag de voetbalsport bedrijven, toon respect, accepteer dat ook zij fouten mogen en kunnen maken, zonder hen is er geen voetbal, moge dit ook duidelijk zijn.

22 december, het Protos Weering toernooi, Fc Ter Apel ’96 zal ook deelnemen en U kunt dit zien, vanaf 18.00 uur in de Mondenhal in Nieuw Weerdinge, kom onze jongens toejuichen, mogelijk is Uw steun een vervolg naar de kwartfinale en meer.

Dit is de laatste “Bromsnor” van 2012, 2012 een mooi jaar in vergelijking met 2011, de club wordt meer en meer op de kaart gezet, natuurlijk gaan er zaken niet altijd goed binnen de club, vanaf de zijlijn kritiek leveren is gauw gedaan en gezegd, kritiek moet ook, dat mag, maar dan vanuit het meedenken en verbeteren van zaken, doe dit op een positieve manier, ondersteun hen die beleid maken en hen die het moeten uitvoeren, kijk voor al in de spiegel en vraag jezelf af, “wat is mijn bijdrage” en leer dan ook weer uit.
Ik hoop sportief en organisatorisch dat 2013 weer een mooi jaar wordt, Fc Ter Apel ’96 is een mooie club met mogelijkheden, daarin geloof ik heilig, met elkaar, makkelijk en moeilijk, maar samen!!!!

Voor eenieder wens ik jullie, prettige kerst en een gelukkig en vooral een gezond 2013, tot de volgende “Bromsnor” in 2013.

Bromsnor.

Comments are closed.