Bromsnor rond de velden (deel 4)

Hier is de eerste “Bromsnor”van 2013.

Ikzelf ben geen volger van het medium “Facebook”, echter wordt “Bromsnor” nauwlettend gevolgd hoor ik van leden van de club, ik wist nooit dat mijn colummn zo uitvoerig werd gelezen en dan ook nog via dit medium wordt besproken, een mooi compliment, de club heeft meer volgers als ze denkt, een teken dat men geinterreseerd is in de club!

De kop is er weer af, afgelopen weekeinde voetbalde zondag 1, haar eerste wedstrijd in de 2e seizoenshelft in competitie verband uit tegen Musselkanaal, onder koude en natte weersomstandigheden, kwam Ter Apel al na 15 minuten op een 2-0 voorsprong, echter in de slotfase kwam Musselkanaal toch nog langzij, de eindstand, 2-2, was een deceptie voor de ploeg, deze wedstrijd had men gewoon kunnen en moeten winnen, effectiviteit ontbreekt, mogelijk dat de terugkeer, na  langdurige blessures van een aantal bepalende spelers het seizoen nog kunnen redden, een nacompetitieplek is daarbij het hoogst haalbare m.i. ,  maar laten ze er maar voor gaan, de laatste wedtrijden zowel in vriendschappelijk alsmede de wedstrijd tegen MSK geven toch ook wel weer een beetje hoop.

Voorafgaande de wedstrijd tegen Musselkanaal was er zwaar “gegokt”, de voorzitter en de hoofdtrainer hadden een weddenschap afgesloten, bij winst zou Loek Swarts terug zijn gelopen naar Ter Apel, bij verlies had Jan Buining op de trekker teruggemoeten naar zijn wintersportlocatie in Oostenrijk, ogenschijnlijk hebben ze een deal gemaakt met de spelers, gezien de einduitslag, geen van beide hoefde de gemaakte afspraken na tekomen.

In de bestuurskamer van Musselkanaal kwam ik een “nieuw” bestuurlid tegen, ik dacht dat we 5 gekozen leden van het bestuur hadden, maar mogelijk dat deze bejaarde biljarter, zoveel tijd over heeft dat hij zich uitgaf als bestuurlid van FC Ter Apel, het bier wat hem aangeboden werd, liet hij er echter goed om smaken.

Allerlei elftallen presteren goed, laten we dat zo houden, in deze fase wordt ook al weer gekeken naar het volgende seizoen. De TC van de jeugd besteed daar zorvuldig veel aandacht aan, keuzes zullen in de tot standkoming van de nieuwe elftallen worden gemaakt, daarbij heb je altijd weer teleurstellingen en kritieken, maar besef dat deze mensen in de TC het niet altijd gemakkelijk vinden, rekening houdende ook met de kwaliteit van het individu en teamsamenstelling.

Fc Ter Apel is een club die vanuit de onderbouw wil verbeteren, meer aandacht voor de individuele kwaliteit, het opleiden van gecertificeerde trainers, het bijhouden van scholing voor diezelfde trainers, werving van leiders en andere vrijwilligers en nog veel meer andere zaken, zij steken hierin veel vrije tijd, die het mogelijk maakt dat de jeugd met plezier komt voetballen bij FC Ter Apel, deze pluim is voor allen die daarin participeren.

Het carnaval in Ter Apel zorgt ervoor dat het weekeinde van 9-10 februari,voetballoos is, dus we komen elkaar wel weer tegen, volgende week op het sportpark, of tijdens de optocht, alaaaaaaaaaaaaf.

Bromsnor.

Comments are closed.