Fc Ter Apel’ 96 – Ruinen

Fc Ter Apel’ 96, trad vanmiddag aan tegen Ruinen.
De gehele wedstrijd leek het wel of Ter Apel niet wilde scoren, of het niet kon.
Ter Apel, was de gehele wedstrijd de bovengemiddelde ploeg, echter scherpte en slordigheid was de voornaamste reden, dat de ploeg van trainer Feijen het lastig had vanmiddag.
Hoeveel kansen wil je krijgen in een wedstrijd, dat Ter Apel de wedstrijd uiteindelijk zou winnen, dat was geen zekerheid voor de neutrale toeschouwer, dat was voor de supporters van Ter Apel een hoop, maar zeker was dit niet.
Als de wedstrijd na een 15 tal minuten een 3-0 stand had bereikt, had niemand iets kunnen zeggen, in de rust waren de bestuursleden van Ruinen duidelijk, “een goede ploeg Ter Apel, maar het geluk is aan onze zijde, of jullie ontbreekt het aan scherpte”, maar dan in het Drents.
Ruinen had zo maar op 0-1 kunnen staan voor rust, de spits van Ruinen kreeg een opgelegde kans, nadat hij Jasper Jalving, had vastgehouden, brak hij door, de paal redde Rudy Bergmann.Geduld

Trainer Feijen sprak zijn mannen toe in de rust, de jonge trainer, die deze week zijn contract voor een jaar verlengde, straalde innerlijke rust uit en bracht rust en geduld in de ploeg, vertrouw op jezelf, je bent zoveel beter, het gaat goed komen, waren zijn woorden!

Dit werd uiteindelijk bewaarheid, een aanval over links, onder aanvoering van de altijd aan de bal willende Emiel Seigers, bracht een hoge bal voor het doel van Ruinen, “Arie” Arjan Heeres was erbij, met een kopbal bracht hij de verlossende openingstreffer, de 1-0.

Toch kende Ter Apel nog een aantal angstige momenten, was Ruinen dan zo gevaarlijk, absoluut niet, zeer slordig uitverdedigen van de verdediging van Ter Apel, bracht Ruinen bijna in de wedstrijd, echter goed keeperswerk van Rudy Bergmann, hield Fc Ter Apel’96 staande.

In de 89e minuut ging de wedstrijd op slot, aanvallend Ruinen raakte de bal kwijt, de snelle aanvallers van Ter Apel waren er als de kippen bij, de ingevallen Dennis Fecken, bracht de vrijstaande Jeroen Schoonbeek in stelling, hij zorgde voor de verlossende 2-0.

Door deze overwinning, blijft Fc Ter Apel’96 koploper in de 3e klasse C.

Comments are closed.