FC Ter Apel ’96 – Dalen

Fc Ter Apel ‘96 wint in de topper van 3e klasse C.

Bij het begin van de competitie werd Dalen genoemd als de favoriet voor het kampioenschap in de 3e klasse C, de mannen van Bert Doldersum waren naar Ter Apel gekomen, om het gat van de reeds vijf punten achterstand te dichten, echter na afloop van de gespeelde kraker, was het een gapend gat van 8 punten geworden.

De eerste helft was voor de formatie van Bert Doldersum, de Daler trainer had zijn formatie goed geïnstrueerd, Seigers en Heeres werden vanaf de flanken goed verdedigd.
Tijmen Venhorst de routinier was gevaarlijk, zijn coaching en inzet, waren een ware hel voor de verdediging van Ter Apel, in de 10e minuut werd vanaf links een voorzet gegeven, Venhorst zelf zorgde voor onrust, de bal viel precies goed, Venhorst zelf rondde goed af, keeper Bergman was kansloos, 0-1.
In een scrimmage, werd Venhorst geraakt, absoluut onschuldig blesseerde de aanvaller zichzelf, even later bleek dat hij de strijd moest staken, een aderlating voor Dalen, zo bleek later.

Een aanval over links van de Ter Apelers viel precies voor de voeten van Heeres, hij kon simpel keeper Braam passeren, 1-1!
Met deze stand werd de rust bereikt, alwaar Dalen nog dacht aan de 1-2, zag de scheidsrechter een duwfout, de goal werd afgekeurd, nadien bleek uit filmmateriaal, dat deze goal volledig ten onrechte was afgekeurd, niemand in Ter Apel maalde hierom.

Wat er in in de rust gebeurde weet niemand, wel was het Ter Apel, die deze topper snel besliste, eerst was het Sander Egbers, die een geweldige kopbal plaatste in de verre hoek, Braam, de keeper was niet in staat om deze bal te stoppen, even later was het wederom Heeres, die met een Hans Kazan actie, iedereen fopte, de 3-1 was op dat moment de stand.
Bij Dalen knakte er iets, slordig voetballend werd er voort gezet, strijdend ging men ten onder.
Patrick Bults van Ter Apel, ontfermde zich om de gegeven vrije schop, steenhard was het schot, Braam moest zijn meerdere erkennen, 4-1.
Intussen was Dalen al in de minderheid, Sinnema, de routinier had inmiddels wegens praten zijn 2e geel gehaald, rood was zijn deel.
De wedstrijd was inmiddels gespeeld, kwetsbaar als het was, Ter Apel liet door slordig verdedigen Dalen nog terug komen tot 2-4, echter Jeroen Schoonbeek tekende de eindstand aan, met zijn hoofd zorgde hij voor de 5-2.

Ter Apel gaat volgende week op bezoek, bij naaste concurrent EMMS, de Slagharener formatie volgt de mannen van Feijen op 3 punten, een mooi affiche EMMS – Fc Ter Apel ‘ 96, te bewonderen naast het ponypark,  9 december 2018, 14.00 uur!

Comments are closed.