Gack reageert

Een terugblik op de 2 laatste wedstrijden van FC Ter Apel’96 zondag 1 . Vorige week dinsdagavond oefende de hoofdmacht van de zondagselectie tegen de mannen uit de wijk Rietlanden in Emmen, DZOH.

Deze zaterdag promovendus 2e klasse, met in de gelederen Roy Stroeve, (BVO Emmen, ADO Den Haag en Heracles) en Berry Hoogeveen die ook al jaren in de top van de amateurs zijn balletje trapt, was het vooral deze ploeg die vooral tactisch en technisch het spel domineerden. FC Ter Apel ’96 speelde weer in een “probeer” versie, om de trainer een redelijk beeld te geven waar de plussen en minnen zitten in een brede selectie. DZOH kwam al snel op een 0-1 en leek vooral een makkelijke avond te gaan beleven, echter niets was minder waar, minder kwaliteit behoeft niet altijd slecht resultaat op te leveren, inzet en vooral strijd was datgene wat Ter Apel liet zien, een verrassende 3-1 ruststand was hiervan het resultaat, de nog voorlopige “gezette” Jordy Veninga, liet de keeper van DZOH het nakijken met een prachtige schot, of dit ook de bedoeling was weet ik niet, mooi was deze goal wel, de goal gemaakt door aanvoerder Ramon Mulder was vooral tactisch erg sterk en was om van te genieten. Na de rust was het vooral DZOH wat de klok sloeg, veranderingen in de achterhoede bij de Ter Apelers waren hier vooral debet aan, DZOH greep de ruimte die geboden werd, vooral Roy Stroeve maakte hier gebruik van, de wedstrijd werd uiteindelijk met een 3-4 voordeel voor DZOH afgesloten, gezien het gehele beeld van de wedstrijd ook een juiste. In de voorgaande wedstrijd tegen TWEDO benoemde ik ook al de sfeer en de inzet bij Ter Apel, ook tegen DZOH was dit weer goed te noemen, mogelijk zal hier ook een deel van de kracht van FC Ter Apel’96 vandaan moeten komen, plezier, sfeer en inzet.
Gisteren, zondag 18 augustus oefende de FC, tegen de uit Nieuw Dordrecht komende nieuwbakken 4e klasser DVC ’59, een ploeg waar vooraf al werd gezegd, strijd en fysiek, dat zullen deze witzwarten vooral laten zien. In de eerste helft werd er vooral door Ter Apel slecht gevoetbald, veel balverlies, onnauwkeurige passing en onoplettendheid(scherpte) werden vanaf de zijlijn geconstateerd. Voor een aantal was het een bevestiging, Ter Apel heeft vooralsnog een brede selectie waar trainer Rik Udema uit kan kiezen, echter op sommige posities is de keuze gauw gemaakt, dat geeft niet, want een grote pre aan de manier van selecteren van deze trainer is, hij geeft bijna iedereen een kans. DVC’59 had wat beter om moeten gaan met de kansen, binnen een half uur had deze ploeg wel met een 0-3 voor kunnen staan, echter zag ik beide ploegen 1 keer scoren en werd er gerust met 1-1. In de rust werd er vol op gewisseld en zo zag ik 4 a 5 verse spelers het veld betreden, echter het eerste kwartier van deze 2e helft was er absoluut geen verbetering in het spel van FC Ter Apel’96 te constateren. Uiteindelijk werd de wedstrijd toch met 4-2 gewonnen door FC Ter Apel’96, een prachtige combinatie goal van Garik Ghazarjan, was voor mij het hoogtepunt van deze middag. A.s. dinsdagavond komt aan de oefenreeks een einde, tegen SJS in Stadskanaal, aanvang 19.15 uur. Komende zondag zal dan gestart worden tegen ASVB uit Blijham voor de beker, trainer Rik Udema zal dan ongetwijfeld zo de eerste 14 a 15 man gaan selecteren, er vanuit gaande dat dit dan de 1e selectie zal gaan worden voor komende competitie, komt dat zien, aanvang 14.00 uur.

Gack van Jelder.

Comments are closed.