Ruinerwold – FC Ter Apel ’96

Koud, niet altijd goed voetbal en een terechte uitslag.
Dat waren de ingrediënten van hedenmiddag, de uitwedstrijd na de euforie van vorige week, toen de 1e periode werd gewonnen door Fc Ter Apel, vandaag niet goed en een punt mee naar Ter Apel, of werden er nu 2 punten verloren.Nou tot die conclusie konden de aanwezige supporters toch ook niet komen, de neutrale toeschouwer had vanmiddag nou niet het idee dat de koploper in Ruinerwold speelde.

Ruinerwold dicteerde het spel, waren ze beter, nee dat niet, maar ze bepaalden wel het tempo, Ter Apel wat altijd een hoog tempo kan en wil spelen, leek wel bevangen door de koude omstandigheden en paste zich aan.
Over en weer werden kleine kansen gecreëerd, maar de sluitposten van beide teams deden hun werk.
Tot in de 38e minuuut, een bal vanuit het centrum werd slecht verwerkt door aanvoerder Jasper Jalving  van Fc Ter Apel, Bert de Boer van Ruinerwold haalde vernietigend uit van 25 meter, keeper Rudy Bergman was kansloos, 1-0.

Over schieten gesproken, 4 minuten later werd er een vrije trap toegekend door de uitstekende arbiter van dienst, de heer Kimp uit Harlingen, aan Ter Apel, Sander Egbers nam deze vrije trap, de afstand tot het doel zo’n 30 meter, het leek wel een kanonskogel, via de paal, 1-1!

Met deze stand werd er gerust, de 2e helft was Ter Apel zeker het meest aan de bal, creëerde voldoende kansen maar scoren deed men niet.
Ruinerwold was af en toe gevaarlijk in de counter, echter de altijd goed keepende sluitpost van de Terapelers was op zijn hoedde.

Vlak voor het einde was er nog een grote kans voor “Arie” Heeres, zijn schot werd met geluk gepareerd door de keeper van Ruinerwold, hierna was de wedstrijd ten einde en konden de spelers de douches op gaan zoeken.

Een terechte uitslag, waar iedereen mee kon leven, werden er nu 2 punten verloren, nee hoor, concurrent EMMS verloor bij Dalen, de Zuid Oost Groningers, liepen hierdoor weer verder uit.

Volgende week de kraker tegen Dalen, locatie sportpark t’ Heem in Ter Apel, aanvang 14.00 uur.

 

Comments are closed.