Verslag Fc Ter Apel ‘ 96 – SVV ‘ 04

Fc Ter Apel’ 96 speelde vanmiddag onder prima omstandigheden tegen de Zuid Oost Drenten, SVV’ 04.
In de ochtend werd bekend dat routinier Tjeerd Sikkema wegens ziekte moest afhaken, echter viel dit de gehele wedstrijd niet op.
Koen Feijen, de 29 jarige jonge trainer uit Sleen, had zijn trainingen afgestemd op een agressief spelend SVV’ 04, immers de Troapelers wisten vooraf dat inzet, wil en kracht altijd een bepalend manier van spelen is bij de joaknikkers.
De eerste helft was Fc Ter Apel heer en meester, daar waar de 1-1 ruststand werd genoteerd, had een 3-0 tussenstand een normale zaak moeten zijn.
Fc Ter Apel kwam aan de leiding via de beste man van het veld, Arjen Heidekamp, via een strafschop, de strafschop werd veroorzaakt door een SVV’ 04 speler, deze sloeg met de hand de bal uit het doel, scheidsrechter Jagt uit Assen, kende de strafschop resoluut toe, maar deed het slechts af met geel, waar rood op zijn plaats was.
Uit het niets kwamen de mannen van Arthur van Veen, op een 1-1 stand, klungelig uitverdedigen van de roodzwarten was hiervan de oorzaak.
Ter Apel werd vlak voor de rust, opgeschrikt door een 3 treffen, Heidekamp, Fecken en een speler van SVV’ 04 raakten in een duel met de hoofden tegen elkaar.
De verwondingen vielen niet mee, de beide Ter Apelers moesten zich naar het ziekenhuis begeven, meerdere hoofdwonden en mogelijk een gebroken neus, waren hun deel.
De tweede helft was van beide zijden slecht, in de voetbalwetten gelden regels, daar waar je geen doelpunt maakt, maakt de tegenstander ze wel, uit een vrije trap van SVV’04, zag de verdediging van Ter Apel er absoluut niet best uit en werd er afgerond met het hoofd, SVV ‘ 04 kwam aan de leiding, 1-2.
De Ter Apelerers waren geen schim meer van de 1e helft, de ernstige blessures van hun teamgenoten hadden impact op het spel.
De verdiende 2-2 viel toch nog, uit een vrije trap schampte Jasper Jalving de bal, de 2-2 was een feit.
De wedstrijd eindigde voor SVV’04 met tien man, een gemene overtreding, waar de speler slechts alleen oog had om zijn tegenstander te raken, was aanleiding voor de rode kaart, getrokken door scheidsrechter Jagt.
Wat overbleef voor FC Ter Apel, 2 punten te weinig, 2 spelers die mogelijk langer uit de roulatie zijn, maar trainer Feijen kan nog steeds terugkijken op het feit, dat hij nog steeds niet heeft verloren met zijn selectie.
Volgende week wacht de uitwedstrijd in Emmen, WKE’ 16 zal scherp zijn, na de verloren strijd tegen EMMS, 5-2.

Comments are closed.